Szalai Antal hegedûmûvész nemzetközi elismerései

Szerző:
Lapszám: 2002 december
A július 31-én véget ért negyedik internetes Web Concert Hall versenyen az 1981-ben született hegedûs felvételei elismerõ dicséretben részesültek. A Web Concert Hall intézményének célja, hogy a különféle akadályok miatt nehezebben közönség elé jutó elõadómûvészeknek a legszélesebb nyilvánosságot teremtse meg: az internet-felhasználókét. A verseny legjobbjait a szervezet a világhálón keresztül propagálja, és mûvészetüket is itt teszi elérhetõvé. Szalai Antal lemezeit a BMC adta ki, a versenyen elismeréssel jutalmazott mûsora: Bach: d-moll partita, BWV 1004; Kreisler: Recitativo és Scherzo-Caprice, op. 6; Ysaÿe: Szonáta, op. 27, no. 3; Petrovics Emil: 1. rapszódia (BMC CD 047, 2001); Weiner Leó: fisz-moll hegedûverseny, op. 45 (BMC CD 018, 1999). A népes nemzetközi mezõnyt a zsûri összesen hét elismerõ dicsérettel jutalmazta (más díjakat nem adtak ki), a további kitüntetettek: Grigorij Alumjan (gordonka, Oroszország), Alekszej Szucskov és Maja Bergyijeva (zongora négykezes, Oroszország), Michal George (gitár, Dél-Afrika), Patrick Jee (gordonka, Egyesült Államok), Andrew Mah (gitár - Kanada) és Melissa Robinson (kürt, Egyesült Államok).
Szalai Antal egy hagyományosabb médiumban is sikert aratott. A nagy tekintélyû Gramophone címû szaklap díjazott felvételeknek szentelt számában a hegedûmûvész fent említett szólólemeze bekerült a szerkesztõi ajánlatok közé (havonta tíz CD-t ajánl a szerkesztõség). A lap szerint "kiváló technika és magas fokú zenei intelligencia jellemzi a jelentõs ifjú tehetséget".

Impresszum, KAPCSOLAT , Közhasznúsági jelentés 2011, 2012, 2013, 2014, 1%

Minden jog fenntartva, ideértve különösen a honlap egészének vagy részének bármilyen eljárással történő többszörözését, terjesztését és nyilvánossághoz közvetítését is.