csü. jún 13th, 2024

Ismerd meg a legnépszerűbb videótípusokat!

 

A videó készítés és a videós tartalmak megosztása ma már minden cég számára nélkülözhetetlen marketingtevékenységek közé tartozik. A fogyasztók szeretnek minél hamarabb, minél több információhoz, minél egyszerűbben jutni. Ezeket a megújult igényeket pedig csak a videók képesek a hatékonyan kielégíteni.

 

Legyen szó termék-, vagy cégbemutatóról, szakértői interjúról, image videóról vagy esetleg egy unboxing felvételről, a különböző videófajtáknak megvannak a maga előnyei.

 

Mely videótípusokat érdemes céged online marketingjéhez felhasználnod?

 

1. Szakértői interjúk

Manapság már nem az agresszív és azonnali fogyasztásra ösztönző reklámelemek válnak be a legjobban. Sokkal eredményesebb lehet a marketingkommunikáció, amennyiben az elsődleges cél a fogyasztó bizalmának a kiépítése és az erőteljes kötődés kialakítása. Abban az esetben, ha a közvetített információ magas értékkel rendelkezik és ráadásul még megoldást is kínál egy fennálló problémára, akkor az elköteleződés garantált.

A szakértői interjú a legjobb példája a win-win szituációnak, hiszen mindamellett, hogy egy értékes, informatív és hasznos tartalom születik, amely előnyös a vállalkozásnak és az interjúalanynak egyaránt, a néző is bővítheti tudását az adott területen, mindamellett, hogy megoldást kap problémájára.

 

2. Termékbemutató, összehasonlító, vagy úgynevezett unboxing videó

 

Képi tartalmak segítségével a vevő sokkal több információt kaphat a termékről, mint egy szöveges leírás esetében, hiszen nem kell elképzelnie a leírtakat. Ekkor könnyen felkorbácsolódhat a vágy a fogyasztóban arra, hogy megvásárolja az adott terméket, hiszen azt érzi, hogy neki is szüksége van rá. A termékbemutató videó által kiváltott érzelmei vezérlik a döntését.

 

Az összehasonlító videók szintén hatékonyak lehetnek, hiszen így egy újabb célcsoport szólítható meg. Ezeket a videókat már olyan ügyfelek látogatják, akikben megszületett a vásárlás iránti vágy és csupán a termék kiválasztása van hátra.

 

Az unboxing videók mindig nagyon izgalmas jelenségnek számítanak, hiszen azt a pillanatot örökítik meg, mikor a vevő és a termék először találkozik. Így kaphat a néző egy falatot a felfedezés izgalmából, valamit valós képet a termékről egyaránt.

3. Cégbemutató vagy image videó

 

Az image videóik is elengedhetetlenek lehetnek egy cég számára, hiszen a felvételek célja, hogy a nézőkben pozitív érzeteket keltsen a céggel és annak termékeivel, szolgáltatásaival kapcsolatban. Ezáltal mind a lojalitás, mind pedig a bizalom megerősíthető. Nincs szükség másra csupán pár megnyerő filmkockára, egy tökéletesen megválasztott zenére, valamint néhány szóra, egy rövid bemutatkozásra, amelynek köszönhetően még közelebbinek érezheti magához az érdeklődő a céget. Így válhat egy profil szerethetővé és bizalomgerjesztővé egyaránt. Olvass többet a tökéletes cégbemutató ismérveiről!

 

Nem tudod hogyan tovább?

Kérj segítséget egy marketingügynökségtől!

 

Nem csak és kizárólag a felsorolásban szereplő videótípusok hozhatnak eredményeket és vezethetnek sikerekhez. Kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek a rendezvény videók, az edukációs videók, vagy a videós hirdetések egyaránt, csak hogy a további népszerű típusokat is megemlítsük. A lényeg, hogy tudd, kit szeretnél megszólítani és milyen jellegű videóba csomagolva tennéd meg azt.

 

Amennyiben pedig szeretnéd, ha egy szakértői csapat foglalkozna céged megismertetésével és terméked népszerűsítésével a nézőközönség számára, akkor fordulj bátran a DLX Media csapatához, akik tudják, hogy hogyan nyerjék meg számodra a célcsoportodat!