csü. jún 13th, 2024

Amennyiben fűtéskorszerűsítésen töri e fejét, esetleg gázkonvektor cserét tervez, olvassa tovább cikkünket!

Az új támogatási rendszerek felújítási hullámot indítottak el hazánkban és sokan a fűtési rendszerek korszerűsítését tűzték ki célul. A gázkonvektor csere több módon is megvalósulhat, mindenkinek pénztárcájától és vállalkozó kedvétől függ, milyen megoldást választ.

A gázkonvektor egy időben gyakori fűtési megoldás volt hazánkban. Előnye, hogy gyorsan tudja felfűteni a helységet, ráadásul nem kell az egész ingatlant fűteni, hanem lehet csak bizonyos helységeket. Sajnos a gázárak emelkedésével ezek a készülékek egyre kevésbé pénztárca barátok. A rosszul karbantartott, régi konvektorok sok gázt fogyasztanak, ráadásul minél régebbi modellről van szó, annál nehezebb az alkatrészek cseréje. Tehát a gázkonvektor cseréje esetén két irányba indulhatunk. Vagy ugyanúgy konvektoros megoldást választunk, csak teljesen új, hatékonyabb készülékekkel, vagy teljesen úgy fűtési rendszert építünk ki egy jól működő kazánnal.

Amennyiben a gázkonvektor cseréje esetében az újabb modellek beszerelése mellett döntünk, úgy az az előnyünk, hogy a készülékek helye már megvan. Nem kell kőművest hívni, falat áttörni, egyszerűen csak leszereltetjük a régi készülékeket és felszereltetjük az újakat. A konvektorok cseréje esetén az új készülékek esetében számoljunk azzal, hogy az ár elég eltérő lehet modelltől és mérettől függően. A legolcsóbb gázkonvektor átlagosan 150-160 ezer forintért kapható, de modern készülékek esetében ez lehet akár 300 ezer forint is. Egy családi ház fűtéscseréje esetén azért ez már igen jelentős kiadás a szerelési költségek nélkül is.

Másik lehetőség a gázkonvektor cserére a teljes lecserélés és a fűtés rendszer újratervezése. Az előbbi példát nézve, amikor is egy családi ház esetében kell ezt kivitelezni, kis számolással utána járhatunk, hogy ez a megoldás nem is olyan drága. Mindenesetre, a döntés előtt keressünk fel szakembert, aki segít kiszámolni, melyik megoldás is lehet számunkra testhezállóbb!

Gázkonvektor csere előtt áll? Fűtéskorszerűsítést tervez? Keresse csapatunkat és mi segítünk kiválasztani és megvalósítani a legjobb megoldást!