csü. máj 30th, 2024
Tűzoltó készülék

Vigyáznunk kell egymásra, hiszen tűz nem játék! Óvatosan bánjunk vele, a gyerekeket tartsuk tőle távol és ne hagyjuk felügyelet nélkül hosszú időre. Hatalmas károkat okozhat ha nem kezeljük időben és kellő hozzáértéssel a helyzetet. Jobb mindig megelőzni a problémát, jobb inkább odafigyelni és pár perccel elhúzni az adott tevékenységet, minthogy akkora kárt okozzunk, amit nehezen tudunk visszatéríteni. Viszont a megelőzés nem mindig sikerül, sajnos… Történnek balesetek mindenhol a világban. A dolgunk az az, hogy ne csak a megelőzésükre figyeljünk oda, hanem arra is, hogy ha véletlenül megtörténik a baj, akkor tudjuk azt jól kezelni.

Ha megfelelően van kezelve például egy tűz, akkor redukálni tudjuk a károkat. Ha a tűznél maradunk, akkor meg kell említsem, hogy nem mindegy milyen fajta tüzet milyen fajta tűzoltó készülék segítségével oltunk el. Fontos az, hogy meg tudjuk különböztetni a külön féle tüzeket, mert ha ezt nem tudjuk, akkor nagyobb kárt tudunk okozni, mint ami eredetileg keletkezett volna. Viszont van egy fajta tűzoltó készülék, amelyik szinte minden féle tűz oltására tökéletes. Ez a készülék a porral oltó. Vízzel nem tudunk minden tüzet eloltani. Ha olaj ég vagy elektromos tűz van, akkor a víz a legrosszabb opció. Ezekben az esetekben több kárt, mint hasznot csinálunk és akár életveszélyes is lehet.

Egy tűzoltó készülék jelenléte sosem árthat. Biztonságérzetet ad az, ha minden rosszra fel vagyunk készülve, így teljesen megéri belefektetni. Ezzel életeket, vagyont menthetünk meg, felesleges stresszt kerülünk el. Mindezek hatalmas kincsek, amikre vigyázni kell. Elég óvatos sosem lehet az ember… Legyünk mindig felkészülve a legrosszabbra és akkor nem érhetnek váratlan meglepetések. Vigyázzunk magunkra és főleg egymásra!