sze. júl 24th, 2024
Casombie

Az emberiség évezredek óta különféle szimbólumokat használ, hogy kifejezze gondolatait, érzéseit és hitét. Az egyik legrégebbi és leguniverzálisabb szimbólum a szem. A szem jelentése és szimbolikája szerteágazó és mélyen gyökerezik a kultúrákban és vallásokban.
A szem az információ és a tudás legfontosabb forrása. Általa látjuk és érthetjük meg a világot. Emiatt a szem gyakran a megfigyelés és az éberség szimbólumává vált. Az ókori kultúrákban, mint például az egyiptomiaknál és a görögöknél, a szem isteni megvilágítás és bölcsesség jelképe volt.A szemek gyakran az oltalmat és a védelmet is jelentik. Ez különösen igaz az „”átvilágító szemekre”” vagy a „”rossz szemre””. Számos kultúrában hisznek abban, hogy az emberek tekintete képes ártani vagy átkot hozni másokra.

Emiatt gyakran találkozhatunk szem formájú védelmi amulettekkel és talizmánokkal, amelyek megvédik a viselőjüket a gonosz tekintetétől.Gyakran feltűnik a szem szimbólum különböző logókban is, remek példa erre a Casombie Casino logója. A Casombie logóban ötletesen az o betűből késziettek szemet.Ez a frappáns megoldás hűen tükrözi a Casombie zombis témáját és hangulatát. A szemek nemcsak a fizikai látásra utalnak, hanem az intuícióra és a lelki látásra is.

A „”harmadik szem”” fogalma, amely a homlok közepén található, az intuíció és a belső bölcsesség központjává vált a keleti vallásokban és filozófiákban.A szemek nemcsak látásra szolgálnak, hanem kommunikációs eszközként is funkcionálnak. Az emberi szemkontaktus nagy jelentőséggel bír az emberi kapcsolatokban. A szemek segítségével kifejezhetjük érzelmeinket, szándékainkat és gondolatainkat anélkül, hogy egyetlen szót is szólnánk. Ezért a szemek a kapcsolatok mélyebb megértésének és közvetlen kommunikációjának szimbólumai is.