csü. jún 13th, 2024
pince beázás javítása

A lakás körül olykor adódhatnak olyan szerkezeti hibák, amikkel nem érdemes játszani. Ha kiderült, hogy olyan helyre jutott be például víz, ahol annak semmi keresnivalója sincs, akkor mielőbb vegye kezdetét a probléma feltárása. A pince beázás javítása kulcsfontosságú, hiszen az itt megjelenő nedvesség több szempontból okozhat komolyabb problémákat. Az első lépés meghatározni, hogy pontosan honnan érkezik a vizesedés. Alacsonyan fekvő területeken gyakori a talajvíznyomás, ami ellen megéri aktívan tenni. Az ilyen jellegű pince beázás javítása többnyire szigeteléssel oldható meg.

A padló részt muszáj lebetonozni, majd több rétegben bitumenes lemezekkel szigetelni, ami elejét veszi a felszivárgásnak. Ez vonatkozhat ugyanúgy az oldalfalakra, hiszen csak így biztosítható maximálisan a száraz környezet. Ugyanakkor előfordulhatnak olyan esetek, amikor műszaki meghibásodás okozza a problémát. Egy vezeték repedése, törése vezethet oda, hogy a pince beázás javítása fókuszba kerüljön. Ilyenkor a szivárgás megszüntetése az első, amihez a Sika® MultiSeal szigetelőszalag ideális segítséget kínál.

Az erős, öntapadó, modifikált bitumenes termék egyszerűen elhelyezhető és kiváló tartással rendelkezik. A sérült rész mindkét oldalán legalább 5 cm fedést kell biztosítani az előnyös tartásért. A pince beázás javítása a probléma okának feltárását és elhárítását követően hamarosan kezdetét veheti. Ha kiszáradtak a felületek, akkor újravakolással az eredeti állapot hozható vissza könnyedén. Érdemes fokozottan figyelni az újabb meghibásodások megelőzésére.