csü. máj 30th, 2024

Az olajcseréről mindenki beszél, ha van autója. De ez mit takar? Az olajcsere alatt legtöbbször a motorolaj cserélését értjük az olajszűrővel együtt. De az az igazság, hogy nem ez az egyetlen kenőanyag, amit időközönként cserélni kell a járgányunkban. Most a váltóolajat szeretném kiemelni. Nézzük, mire szolgál, és mikor jön el az ideje a cserének.

Az olajwebshop.hu tökéletes alternatívául szolgál a különböző kenőanyagok beszerzésére. Többek között a váltóolaj is a kínálatukban szerepel, így, ha a motorolaj után kutattok náluk, alkalomadtán könnyebben eszetekbe jut megfontolni a váltóolaj cseréjét is. A váltóolajat a gépjárművek sebességváltóiban alkalmazzák, ezáltal az zavartalanul tud működni. Ugyanazt a funkciót tölti be itt is, mint a motorban funkcionáló társa: keni, ezáltal kopástól védi a súrlódó alkatrészeket. A motorolaj nem működik váltóolajként, és fordítva. Nagyon fontos szempont, ezt a sebességváltó fogaskerekeinek érdekében mondom. Az tény, hogy a váltóolajat elég ritkábban cserélni, de itt is felléphetnek különbségek, például véve az automata és manuális sebességváltók differenciáját vagy a használat gyakoriságát.

Az olajwebshop.hu rengeteg típust árul. Az autó szervizkönyvében könnyen megtaláljátok a legmegfelelőbb olajat, amit a kocsitokhoz javasolnak. A kínálatban szerepelnek a kézi sebességváltókhoz való olajok és az automataváltóknak megfelelő fajták is. Az egyes váltóolajok javarészt egy jelöléssel vannak ellátva, példának okáért ez így néz ki: 75W-80. Ez az olajoknál a viszkozitást jelöli. Az olajwebshop.hu bejegyzése alapján, az első szám az alacsony hőmérsékleti viszkozitást jelenti. A „W” tulajdonképpen ennyit jelöl, az angol winter szóból származtatva. A második szám az üzemi hőmérsékleten jelentkező tulajdonságot jelöli. Az a lényeg, hogy nagy hidegben is képes legyen az olaj elérni a megfelelő kenési helyekre. A második szám pedig minél alacsonyabb, annál több üzemanyagot lehet megspórolni, de ez azt jelenti, hogy a váltóolajat pont többször kell pótolni. Ezek a legfontosabb tudnivalók a jelzéssel kapcsolatban.

Ha eljön az ideje a váltóolaj válogatásnak, vagy nagyobb valószínűséggel, megvan a pontos típus, amit keresünk, az olajwebshop.hu-n könnyen elérhetünk a kívánt termékhez. A szűrők segítségével lehet specifikusan keresni kiszerelés, csomagolás, márka és gyártói specifikációk alapján is. Eljutva a hőn áhított termékig, részletes termékleírást kapunk az áruról, így biztosak lehetünk a dolgunkban. Érdemes egyszerre több olajat is beszerezni, mert 30.000 forint felett ingyenes a kiszállítás. Ha nem vagytok hívei az online vásárlásoknak, Budapesten három üzletüket is megtaláljátok a város különböző pontjain. Érdemes náluk körülnézni, mert számtalan márka száz százalékban eredeti termékeit forgalmazzák. Innen mindig biztos lesz az olajcseréd, bármelyik folyadékról is legyen szó.