csü. jún 13th, 2024
A Google Ads hirdetések olyan online hirdetések, amelyeket a Google hirdetési platformján keresztül helyeznek el a webáruház készítés során a keresőmotor találati oldalán (SERP) és más Google hálózati helyeken, például YouTube-on vagy partner weboldalakon. A Google Ads korábban AdWords néven volt ismert, de a neve később átalakult.

Ezek a hirdetések a következő formákat ölthetik:

  1. Keresőhirdetések: Ezek a hirdetések a Google keresőmotor találati oldalán jelennek meg, amikor egy felhasználó olyan kulcsszavakat vagy kifejezéseket keres, amelyekre a hirdető licitált. Általában a keresőhirdetések a találatok felett vagy alatt jelennek meg, és a „Hirdetés” jelöléssel vannak ellátva.
  2. Display hirdetések: Ezek a hirdetések kép- vagy szöveges hirdetések, amelyek a Google Display Hálózaton jelennek meg, ami több millió partner weboldalt, mobilalkalmazást és videóplatformot foglal magában. Ezek a hirdetések lehetnek statikus képek, GIF-ek vagy videók.
  3. YouTube hirdetések: A Google Ads lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy hirdetéseiket a YouTube-on is megjelenítsék. Ezek a hirdetések megjelenhetnek a videók előtt, közben vagy után, és lehetnek rövid hirdetések (például TrueView hirdetések) vagy hosszabb reklámok.
  4. Shopping hirdetések: A webáruházak gyakran használják ezeket a hirdetéseket a termékeik promótálására. A Google Shopping hirdetések megjelenítik a termék képét, címét és árát a keresőmotor találati oldalán, amikor a felhasználók releváns kulcsszavakat keresnek.
  5. App hirdetések: Az app hirdetések lehetővé teszik az alkalmazások promótálását a Google Play Áruházban vagy az Apple App Store-ban. Ezek a hirdetések a felhasználókat arra ösztönzik, hogy töltsék le és telepítsék az alkalmazást.

A Google Ads hirdetések működése a következőképpen történik: A hirdetők kiválasztják a kulcsszavakat vagy a célközönséget, amelyre szeretnék irányítani a hirdetéseiket, majd licitálnak ezekre a kulcsszavakra vagy célközönségekre. A hirdetőknek fizetniük kell a kattintásokért (CPC, Cost Per Click) vagy az ezer megjelenítésért (CPM, Cost Per Mille), és a hirdetéseik csak akkor jelennek meg, amikor a felhasználók releváns kereséseket végeznek.

A Google Ads hirdetéseket használhatják vállalkozások és hirdetők a termékek és szolgáltatások népszerűsítésére, forgalom növelésére, az alkalmazások letöltésének ösztönzésére és a konverziók növelésére a weboldalon. Az eredményeket könnyen követhetők és analizálhatók, ami lehetővé teszi a hirdetések hatékonyságának mérését és az optimalizálást a jobb eredmények elérése érdekében.